kaklimah

kaklimah

Wednesday, 14 September 2011

~SEBAB DYE ABANG SAYA~

tatkala kaki melangkah memasuki bilik yang dipenuhi dengan insan, semua mata memandang ke arah nya. tatkala itu juga terdengar desus-desus suara berbisik sesama sendiri tanpa butir bicara yang jelas.

assalamualaikum wbt semua..tibe2 kaklimah teringt kat abg kaklimah..mgkin ad yg tertny2 ap kaitan ayat kat atas dgn abg kaklimah kan..huhu..actually, ayat kt atas 2 adlh situasi yg sllu terjadi bile abg kaklimah g kt satu2 tmpt..abg kaklimah ni, abg yg 2nd (we call him NGOH)..he has syndrome down disease..sb 2 bile p mane2 j msti ad yg akan pndg pelek kt dye

kak nani, abah n NGOH

kalo diorg tgk pelek2, kaklimah xkesah p0n..sket p0n xkesah..peduli ap diorg nk tgk pelek k ap k..bkn kaklimah dgn ngoh susahkan diorg p0n..tp, kaklimah plg xleh tahan kalo ad sape2 yg aja anak2 kecik diorg takot dgn ngoh..bgai contoh, bile anak2 diorg nakal n xdgr ckp, diorg akn tnjuk2 kt ngoh n ckp "jgn nakal, nt pkck 2 amek bwk g tmpt laen"..yg 2 ok lg..lg memg naek howt kepala otak ni bile ayat ny mcm ni >>> "hish! dok diam2..nt org gile 2 amek!" ayat ni memg kaklimah xtahan! what the hell! xreti beza org gile dgn syndrome k! *sory sb ayat sgt kasar* 
kaklimah sgt emosi sebab dye abang saya..n fyi, he's not crazy..dye cuma ad lebey 1 chromosome dr org2 biase mcm kite ni..so, d0nt be s0oo stupid xtau biology n call him crazy
*sepatut ny kne aja bdk2 ni hormat org2 spesel mcm ni..bkn tkt2 kan diorg*

penah 1 hari ad sorg makhluk ALLAH ni tny kaklimah
makhluk ALLAH : adik xmalu k g mane2 ad dye? jalan, pimpin tgn dye? dye plak bunyi mcm2, x dok diam..xmalu?
*HANYA ALLAH YANG TAU MCM MANE GERAM, MARAH, BENGANG, SEDEY KAKLIMAH TYME 2*
tp kaklimah cube bwat muke tenang n kaklimah jwb dgn suare yg perlahan tapi tegas
kaklimah : SKET P0N XMALU..SEBAB DYE ABANG SAYA..ORANG YANG BODOH N XD OTAK J YG AKAN RASE MALU
hbs j ayat, kaklimah trus bla g tmpt laen meluat, menyampah tgk muke org 2

DYE ABANG SAYA

*xkire mcm mane skali p0n dye, saye ttp sayang dye SEBAB DYE ABANG SAYA

15 comments:

khaifaiz said...

buat lah mcm mana pun.. air dicincang takkan putus..

Edy Zaidi said...

mereka insan istimewa dan perlu dilayan dgn istimewa juga...semalam baru nampak ada sorg syndrome down melintas jalan...lepas tu dia lambai ala2 miss world...sngt lucu...kadang2 dieorg ni penghibur juga...:)

KaK LimAh Si SupiR said...

khaifaiz : ya..air dicincang xkan putus..dye ttp abg kaklimah no matter what happen :)

edy : betol 2..kdg2 kitorg 1family boleh tegelak besa dgn perangai dye :P

Atiqah Wadiah said...

abg k.limah tuh makhluk Allah jugak..Allah x penah beza2 kan makhluk2 nyer..saba yea k.limah :)

aimie amalina said...

aduhaiii
sedihnye dgr....=(
x pe..moge abg sihat2 sellau ye..
xpe...walau cam mane pon die..
alhamdulillah...kite mash ada abg kan
die istimewa
walau org pndg die ntah ape2.,..kak limah..tbhkan ati taw..

btw..bru follow sini! =]
salam kenai na
maceh sudi follow+singgah belog mimi =]

GreenAppleKu.com said...

Kak Limah, TQ sebab sudi singgah blog saya. : )

KaK LimAh Si SupiR said...

atiqah : tq..kdg2 kaklimah blh saba, tp kalo mcm over sgt, kaklimah p0n geram =_=

aimie : tq jgk :) n salam kenal jgk ^_^

apple : same2 ^_^

Zul Fattah said...

bagi je penampaq kat org yg cakap maacam tu?
tak reti tengok ke? saya pun ada kawan yg syndrone down.. tp say tak malu la nk kawan dgan dia.. biase r tu.. lumrah alam.. tp diaorg lebih mulia dari kita yg sempurna tubuh badan ni.

KaK LimAh Si SupiR said...

zul fattah : bkn setakat penampaq, memg rase nak cili j mulot org 2..tp saba j sb kt tmpt org rmai n dye 2 warga emas..kang, kalo bwat mcm2 org akan ckp kite plak yg biadap =_=

abah khalisha said...

abah pun kadang-kadang pelik juga tengok masyarakat kt Malaysia ni ada je orang pelik sikit duk tengok semacam..macam lah tk pernah tgk kan..Kalau tengok sekali pandang tu tkpe lagi ni siap tengok pandang mcm nak makan je..apa lagi.jagalah sensitivity orang sikit
Siapa Nak Pahala Percuma
Abah Hepi Mood

KaK LimAh Si SupiR said...

hurmmm..nk bwat mcm mane abah..diorg kan 'sempurna'..sb 2 tgk pelek kt org yg xsempurna =_=

abah khalisha said...

sonang aje kalau nk tukar..buatlah list blog letak kt tmpt mcm abah wat tu
Siapa Nak Pahala Percuma
Abah Hepi Mood

aimie amalina said...

oooo
hehehe..x pe2...senang jek..okeh...

1) masukkan gambor.. kaklimah tawu kan? =]
2) kak limah highlight gambo yg kaklimah nak link kan tu.
3) kaklimah klik kat word "link" kat tempat post entri tu..nampak ke?
4) kak limah masukkan la link ape yg kaklimah nak masukkan..

dah siaaapp..paham ke?hehehe..takot kak limah tak paham..kalo tak paham gitaw ehhh...

WaNi^^ said...

perlu kee dia tanya soalan macam tu ?
alaaaa . jeless laa tu . tau laa dia tak seistimewa macam ur brother .
Sabaaa jee laa kalau ade orng cakap mcm tu .
Agak-2 kalau dah kurang aja benoo . Lempangg jee terus orng mcm ue . Haha :D
-__________-

KaK LimAh Si SupiR said...

memg rase nak lempang p0n wani..tp dye adlh warga wmas..nt org ckp biadap plak =_= :P