kaklimah

kaklimah

Friday, 13 January 2012

kasihmu abah

assalamualaikum wbt semua :)

3hari ni kaklimah hilang sb kaklimah diserang saket pinggang yg amat teruk
*smpai xleh nk bgn..even i had to crawl to toilet*
alhamdulillah skrg dh ok sket, dh blh bgn..p toilet p0n dh blh jalan
*dh blh online p0n*

mase 3hr saket pinggang tuu, semua bnde abah kaklimah yg bwat
memandangkan hny ad kitorg 3 org j kt rmh (kaklimah, abahngoh)
so, semua bnde abah yg bwat
masak, kemas dapur, kemas rmh, kemas laman rmh

tyme kaklimah saket pgang, abah jage kaklimah dgn penuh menatang minyak yg penuh
bwat kn air kalo kaklimah rase nk minum
bwk kn mknn tyme lapa
bwk kn ubat *kalo dh hbs dgn laju ny p beli*
mane dye nk jage ngoh lg

tibe2 kaklimah sedar air mata mengalir
bkn sb saket pinggang yg teramat sgt, tp sb terharu dgn kaseh sayang abah terhadap anak ny ni

bile terkenang balik, kaklimah sbg seorg anak lgsg xblh nk tandingi kesanggupan abah yg smpai mcm ni skali
sebak ny..mulai dr hr ni..kaklimah bejanji akan berusaha dgn lebey baek utk membalas jasa abah T_T


p/s : sayang lahhh abah korg juga

26 comments:

Iffah Afeefah said...

syg ayah jugak

*tetibe

Yatie Awang said...

Alhamdulillah...dah sihat

itulahkan, kadang2 sebagai anak kita lupa tentang ibu bapa...padahal mereka sayang sangat kat kita

ieda said...

huhuhu sayu nye dikk
akak punn sayang ayahhhh !

ainnoraini said...

Ayah kak ain dah tak da..
Alfatihah untuknya...

cik mun said...

saya sayang ayah saya...

BiQa HatmiN said...

syg abah jugak!..hehe
ps: kak limah, bika dah email..tp gambar tak menajdi...hehehe.. so sorry...nak kene g bengkel melukis lebih dalam lagi..

Bally Da Shoe said...

itulah..

Kasih ibu membawa kesyurga, kasih ayah sepanjang masa ^^,

Every dad is awesome!!

Original CikTeddy said...

tringat mase cik demam terok haritu,smnggu kot..cik x blh tido sbb saket kpala mcm nak pecah..ayh n mak cik jugak yg x tido duk jage cik..cik nangis mase ayh urut kpala cik..mak tnye saket ke?pdhal cik nangis sbb trharu dgn dieorng..hurm,u make me cry today by reading ur entry..

Mishter Izwän said...

sungguh baik abah kak limah kan, untunglahh, tp kak limah series ke sakit pinggang tuh. harap tuhan bagi kesihatan untuk kak limah supye boleh bls jasa abah

Lea Isnawi said...

kim salam abah!

msredcheesecake said...

Kenapa denga pinggang? Siyes ke? Dah betul2 ok ke?

Pengorbanan ibu bapa ni memang bule buat kita nangis...

aimie amalina said...

wuwuwuw
ayah walau tua dr kita, mungkin kederat deme lagi kurang dr kita, tapi sanggup wat ape je utk kita kn?

syg ayah juga :D

kaklimahhhh! jage kesihatan eyh :D

Anak Wak Mail said...

hargai abah selagi dia masih ada,,jangan sesekali nak lawan cakap mereka..;)

untung kak limah ada abah camtu..,,cmne boleh sakit pinggang teruk camtu??

Arina Shamsul said...

alolo..cianye..sori cumil kak tak jenguk 3 hari tu,tau kan? kak out stisin g masuk kg jln grabel kan...hihi.

doakan cumil cepat2 sembuh ye.rerajin mkn ubat tau,jangan dok on9 je,kang tak pasal2 sakit lg pinggang tu.ihik*mak jemah lak nak membebel kt sini*haha


btw,abah cumil antara best abah in the world.congrat pacik..ngee.

Deru Ombak said...

Kasih ayah...awesome!

Juliet_iRa~" said...

alhamdulillah akk dah sembuh..:)

kasih abah tiada tandingan kan..

si robot comel said...

tiba-tiba kita rindu kat abah kita :(

nur said...

Alhamdulillah dah sihat k limah.. Sedih pula baca entry ni.. Rindu..

Bobo iMBobo said...

baiknya abah kak limah, kak limah tu jaga baik2 pinggang tu tau..org ppuan klau sakit pgg problem skit nnt hehe

EZAD AMIR said...

Syg abah aku gak...
O.o''

EZAD AMIR said...

Syg abah aku gak...
O.o''

Rtp Farra Arisha said...

indeed, kasih sayang parents tidak boleh ditandingi oleh sesiapa saja! :') have to love and appreciate them always!

blog-tips-kurus said...

kabare kak? :-)

Aien Not Alien said...

sayang abah kak limah...hargai dia.. :)

Suhami Ahmad said...

jasa ibu ayah memang tak kan terbalas sampai bila-bila :')

Anamarza said...

Abah mithali, tak check doktor ke sakit pinggang tu