kaklimah

kaklimah

Monday, 16 January 2012

bukan xhormat tetamu,tapi......

assalamualaikum wbt semua :)

hari ni dh 6hari kaklimah saket pinggang..tp xlaaa seteruk sebel0m ni smpai xleh nk bgn n nk p toilet p0n kne merangkak..dh blh bejalan p sana sini n dah boleh duduk kt ats kerusi, tp xboleh lame2 sb rase saket mencucuk2
sb saket yg xblh ditahan, kaklimah mtk tlg abah pgilkan tukang urut yg urut kaklimah sblm ni *tukang urut perempuan,kak faezah name ny*
ad laa dlm 2jam lebey jgk dye urut td..lpas diurut rase lebey ringan saket ny..alhamdulillah ^_^

lpas kak faezah balik, dtg laa sorg kwn abah gtau yg kt rmh dye ad sorg tukang urut dr siam yg terer urut
dye ckp kt abah, blh laa kalo nk urut kaklimah
bile abah tny kaklimah, kaklimah ckp xnak sb tukang urut siam tuuu laki..xselesa r nt..lgp0n, bru j lpas mengurut

tp, disebabkan abah mendesak, kate ny tukang urut tuu terer n nk bg cpt sembuh, kaklimah p0n bersetuju..lgp0n, kesian abah slalu bwat keje kt rmh, kaklimah tlg sket2 j T_T

tukang urut tuu p0n dtg laa rmh kaklimah..disebabkan tukang urut tuu glamer sgt, rmai laa plak yg nk mtk khidmat dye dtg rmh kaklimah..dh jd sgt xselesa bile tukang urut mengurut kaklimah..dgn dye laki ny, rmai org laen yg tgu turn ny =_=

xpe..diorg dikire tetamu kan..kene hormat ^_^




nak dijadikan cerita kt sini, ad laa sorg dr tetamu yg tgu turn tuuuu hisap rokok kt dlm rumah kaklimah
alahaiiiii..dh laa kaklimah ni sgt sensitif dgn asap rokok..batuk2 dgn teruk ny kaklimah sb asap rokok tuuu masuk kerongkong..rase mcm nk mati bile xleh nk benafas sb tehidu asap rokok tuuu..haihhhh =_=
bile tukang urut tuu tny nk muntah k? kaklimah dgn berterus terang ny gtau xblh asap rokok tuu..n dgn laju ny abah kaklimah p0n backup kaklimah ckp yg kaklimah memg xleh bau asap rokok

ingt kn si perokok td akan fhm bahasa dan kua hisap rokok kt lua rmh, tp dye bwat xtau n still hisap rokok kt dlm rumah..ok fineeee..dye tetamu..mau xmau, tepakse laa kaklimah tutup hidung dgn kain tudung dan terbatuk2 lah kaklimah spt org ad penyakit batuk kering

yg si tukang urut tuu plak, ingt kan terer sgt mengurut, tp bg kaklimah..kaklimah xsuke..adaka dye p tumbuk kt pinggang tmpt yg saket tuuu..tu bukan mengurut okey! *rase nk tendang j tukang urut td sb rase saket terlampau*

dh selesai urut kaklimah, turn abah kaklimah plak..dye nk urut tgn
tgah urut abah kaklimah tuuu, dgn sewenang2 ny si perokok td menyalakan sebatang lg rokok dan hisap rokok dlm rumah..eeee..meluat ny!p laa hisap rokok kt lua rmh..even abg n abg ipa kaklimah p0n kalo nk hisap rokok, diorg tak hisap rokok dlm rmh laaaa..diorg p kua, tutup pntu n tgkap rapat2 tau!

kaklimah geram sgt, kaklimah tutup hidung dgn tudung lg, dgn harapan dye akn paham..malang ny, dye sgt 'genius' utk phm body language yg telah ditunjukkan..bile ad sorg pesaket laen tny, knp tutup hidung? kaklimah jwb dgn sedikit nada sindir "rumah ni penuh dgn asap rokok"

bukan xhormat tetamu, tapi tetamu juge perlu hrmt akan tuan rmh 
jgn bwat2 xphm n xd sket p0n sensitiviti dlm dri
jgn anggap semua rmh mcm rmh kite sndr

tibe2 rase besalah pd abah..msti org akn ckp yg anak abah ni mulut lantang dan xreti hormat tetamu..kesian abah :(



p/s : rase mcm nk pasang papan larang merokok kt dlm rumah..kalo xpaham jgk,xtau nk ckp ap :P
pasang 3 or 4 papan..ok gak

26 comments:

Deru Ombak said...

Hurmmm..
Tetamu gini mmg buat kita rase x selesa...sakit pinggang belum baik? Jgn biarkan lelama kak limah... See doctor..

Edy Fee said...

SEMBUR JE AMBI PUR DEPAN MUKA DIA..HAHAHA
DULU ROOMATE ISAP DLM BILIK DAK..THEN ADY AMIK SPRAY PERFUME DIA SEMBUR DEPAN MATA DIA SATU BILIK.HAHA

Cik Sara said...

Cepuk bagi.. baru ye faham..=D

Cepat sembuh kak Limah!

L said...

kene abah ada sekali la kalu g2.. bahaya sekrang nih..

jom bca kejap..=0
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/berkata-dengan-lemah-lembut.html

Cik Aini Lavender's said...

sabo byk2 ye k.limah..org sabo ni Tuhan syg =)

EZAD AMIR said...

dia isap rkok sbb nk bg mood kt tukang urut tu..kan selalu dlm cite kalo ada adegen pawan,dukun,bomoh,mesti kuar asap...ekekeke..
kira dia nk suruh tukang urut tu feeling ar...ekekekeek

Iffah Afeefah said...

bodonye org tu

rase nk p maki je

tak suke org cmtu

da la dlm umah org lak

Suhami Ahmad said...

uish, kalo atok dah sound direct tu....atok raso tak da lah teruk sangat tunjuk body languange, tu dah kiro sopan...

Yatie Awang said...

susah kalau bercakap dengan orang tak faham...buat sakit hati adalah..

ainnoraini said...

laa kak limah sakit pinggang ker...dah gi jumpe dokte lum....

kakain mmg tak suke betul kalau ada tetamu mcm ni...tapi kalau ada sabarrrrr jer laaa....

Aien Not Alien said...

dah lama sakit ke kak limah...maaf bertanya...kita tak tahu... :)


perokok tegar tak makan saman namanya...pasang la papan tanda berpuluh-puluh sekalipun...huhuhu

iedchan said...

owh menci tetamu mcm ni. sepatutnye hormat la tuan rumah kan. hehe..sindir2 la sket

cik mun said...

hehehe..sian kak limah..sabar je lah..

Anak Wak Mail said...

tetamu kena faham adab2 berada dirumah orang,,ni mesti dia tak tahu adab ni..saya sokong kak limah!

Atiqah Wadiah said...

tukang urut tu tumbuk kat pinggang?aiyakk!!sakitnyaa!!!

miloais milo said...

payah ke nak paham? orang dah buat - tunjuk depan muka tu tak suka ngan bau asap rokok tu... bodoh betul lah!

msredcheesecake said...

Tataula camne nk tegur org yg tak paham bahasa ni... Eee... Geram plak...

ieda said...

adoii susah dikk sebenarnya nak cari tukang urut yg betul2 sedap ngan badan kita ..
ade ker dia tumbuk kat tempat sakit tuu adehhh .. urut ke aper tuu ..

hurmm satu layie pasal org isap rokok tuu , lenkali dikk sound je .. leh tak rokok diluar .. huhuh kalau hangin lah kan .. org2 yg merokok nie kalau kita hints2 punn dia x paham melainkan kita sound direct je dikk uhuhuh

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dah la sakit bertambah sakit..kesian kak limah

Juliet_iRa~" said...

ssh kan org y xfhm bhs ni k.limah..isk2..

camne skang?mkin ok x?

Edy Zaidi said...

lain kali print sign dilarang merokok then tampal kat dinding rumah...hehe

Cikgu Ma said...

salam kak, 1st time datang sini..

ermm, sakit pinggang lagi?

http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/01/jangan-pandang-jerr-take-action.html

cik wanie Lovela (CWL) said...

comey katoon tu

teha said...

ssh gak ade tetamu camgini kan... pape pon , kite kne laa slg mnghormati kan..

Anamarza said...

akak pun tak suka dgn org merokok tp abah akak merokok so mmg klau blik kg slalu tegur abah

dill said...

tu namenye tak sedar diri

dill.